Mads Phikamphon


Hvem er du og hvad laver du til daglig?

Til daglig er jeg programmør med fokus på logik og data bag store og tunge IT forretningsløsninger. Desuden har jeg hjemmesiden MightyGoods, hvor vi snakker med spændende eventyrere og nomader.

Jeg elsker sport og dyrker især løb og klatring.

Hvordan holder du styr på din todoliste i det daglige? Bruger du et system/en proces? Er der apps, du vil fremhæve?

Mit udgangspunkt er at jeg skriver alt ned. Jeg tror ikke på at man kan huske alting i hovedet, så mit mål er altid at have en notesbog med mig og skrive alt ned.

Ca. en gang om ugen sorterer jeg mine noter og fører ting jeg skal lave ind på min todoliste. Inspireret af Getting Things Done, så lukker jeg ting som kan klares på <= 2 min. med det samme i stedet for blindt at skrive dem på min todoliste.

Min todoliste har en tendens til at være ret lang, så for ikke at bruge en masse tid på at finde ud af hvad jeg skal lave, så prøver jeg hver aften at sortere listen og planlægge hvad jeg skal lave den efterfølgende dag.

Jeg har et rimeligt godt billede af hvor meget jeg kan lave pr. dag, så jeg går efter at planlægge et passende antal opgaver til den efterfølgende dag (med udgangspunkt i at det er bedre at planlægge for mange opgaver end for få, så der ikke er risiko for at kede sig eller begynde at surfe rundt uden formål).

Når jeg har besluttet hvilke opgaver jeg skal udføre næste dag, så skriver jeg dem på en prioriteret todoliste.

Jeg mener det er vigtigt at prioritere ens todoliste, så der ikke er nogen tvivl om hvad man skal lave når man sætter sig ved computeren.

Fordi jeg har prioriteret min todoliste, så kan jeg med det samme gå i gang med #1 på listen fremfor at spilde tid på at overveje hvilken opgave jeg skal starte med.

På sammen måde kan jeg straks forsætte med opgave #2 når jeg er færdig med opgave #1. Igen uden at spilde tid på at overveje hvilken opgave jeg skal starte med.

Bruger du forskellige systemer, alt efter om det er på arbejde eller i privaten? Hvis ja, hvilke og hvorfor?

Jeg har min todoliste på helt almindeligt papir. Har prøvet div. apps, men synes det fungerer bedre og mere effektivt med todolister på papir.

Min todoliste dækker både arbejde og privat, da jeg ligesom mange andre har et privatliv og et arbejdsliv der ikke er klart adskilt.

Når jeg er på et projekt, så arbejder jeg nogen gange en seperat todoliste for projektet. I så fald prioriterer jeg denne seperate todoliste for sig ved afslutningen af hver arbejdsdag (ligesom jeg normalt gør det om aftenen med min personlige todoliste).

Beskriv dit ideelle todoliste-/projektstyringssetup, hvis alt var muligt.

Papir all the way! Jeg har ikke nogen gode erfaringer med at bruge apps etc.

Tilgengæld eksperimenterer jeg en del med at optimere min papirløsning. Fx. arbejder jeg pt. med udprintede todolister, som jeg så fylder ud med mine opgaver i hånden.

På mine udprintede todolister er der kolonner til prioritering jvf. spørgsmålet ovenfor og for nylig er jeg også begyndt at eksperimentere med at tilføje en outsource kolonne samt kolonner til fx. at estimere tidsforbrug.

Den nye outsource kolonne angiver om det er en opgave jeg med fordel kan outsource eller om det er noget jeg kun kan gøre selv.

Hvis man, som jeg, gerne vil have mange bolde i luften, så gælder det om at outsource så meget som muligt. Dvs. at gå efter at outsource enhver opgave fremfor altid at løse den selv. Det hjælper outsource kolonnen med, da den tvinger mig til at overveje om noget kan outsources eller ej.

En anden spændende kolonne på mine todolister er kolonnen F, hvilket står for Fun. Denne kolonne sætter jeg kryds i, hvis det ikke er en opgave der giver et bestemt resultat, men blot noget jeg gerne vil læse mere om.

Hvis jeg fx. spotter noget der lyder spændende, så skriver jeg det på todolisten med hak i kolonnen F – og disse hyggeopgaver lukker jeg så på dage hvor jeg bliver færdig med mine egentlige opgaver før forventet og derfor har tid til overs.

Hvor kan læserne komme i kontakt med dig?

  1. Twitter: https://twitter.com/genvejen/
  2. Linkedin: https://www.linkedin.com/in/phikamphon/
  3. Website: https://mightygoods.com/ og https://www.genvejen.dk/
  4. Instagram: https://www.instagram.com/genvejen/

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.