Anders Høeg Nissen


Hvem er du og hvad laver du?

Jeg hedder Anders Høeg Nissen, er techjournalist, podcaster og foredragsholder, og min hverdag er lidt et puslespil af en hel masse opgaver i krydsfeltet mellem teknologi, samfund og lyd.

Før min nuværende status som selvstændig var jeg i 17 år vært på radioprogrammet Harddisken på DR P1, der også handlede om teknologiens indflydelse på vores verden.

Hvordan holder du styr på din todoliste i det daglige? Bruger du et system/en proces?

Jeg er produktivitetsnørd og skifter med jævne mellemrum tjenester og apps – dels for at teste, dels for at have en anledning til at rydde op og evt. omstrukturere mine opgaver, og dels fordi jeg bare synes det er hyggeligt. Og så er jeg bare altid lidt på jagt efter det måske ikke-eksisterende perfekte system…

For tiden bruger jeg Things 3, som en slags kombination af todoliste og projektværktøj. Jeg synes det ligger fint i det krydsfelt. Der er rigeligt med muligheder for at lave underopgaver, tilbagevendende opgaver, deadlines og så videre, men det er ikke så avanceret at det bliver uoverskueligt.

Jeg supplerer med Apple Reminders til de helt små ting, blandt andet fordi det er så nemt at bede Siri på mit Apple Watch om lige at minde mig om at gå ud med skraldet eller hvad det nu er – noget som ikke nødvendigvis hører hjemme i Things.

Jeg har aldrig for alvor sat mig ind i fx GTD, men har adapteret nogle af principperne. Jeg smider rigtig mange opgaver ind i Things for at få dem ud af hovedet, og jeg forsøger fx også hver aften at danne mig et overblik over de kommende dages todos, og at vælge de vigtigste.

Hver søndag laver jeg et review af hvad jeg har arbejdet på – og forhåbentlig er blevet færdig med, og hvordan den kommende uge ser ud.

Bruger du forskellige systemer, alt efter om det er på arbejde eller i privaten? Hvis ja, hvilke og hvorfor?

Jeg skelner ikke mellem arbejde og privat – men har et par lister i Things primært med private ting, og et par andre lister som primært er arbejde.

Jeg har dog overvejet om jeg skulle forsøge at splitte tingene op, og have arbejde i Things og private ting fx i Reminders eller et andet lignende værktøj, men i min nuværende arbejdssituation er hverdagen så sammensat og fleksibel, at jeg løbende både laver private opgaver og arbejde.

Og så har jeg også projekter som podcasten work.flow – om arbejdsprocesser og (digitale) værktøjer – som ligger i krydsfeltet mellem de to domæner, og nok ville være svært at placere…

Beskriv dit ideelle todoliste-setup, hvis alt var muligt.

Jeg er for tiden faktisk ganske tilfreds med Things, selvom der er enkelte detaljer jeg gerne ville kunne gøre anderledes.

Fx roder Things lidt med underopgaver i tilbagevendende tasks, som ikke håndteres helt logisk (synes jeg), og jeg kunne også godt tænke mig lidt flere tastaturgenveje.

Og så irriterer det mig voldsomt, at meget få (hvis overhovedet nogen?) todolister har integreret forventet varighed af opgaverne og bruger en indbygget (eller tilkoblet) kalender på en fornuftig måde – jeg synes det ville give ret god mening og det kunne være med til at skabe overblik. Man kan jo godt have 3 opgaver som tager 8 timer, eller 10 opgaver som tager 30 minutter…

Men i det store hele er jeg ret tilfreds med Things – indtil videre 🙂

Jeg drømmer til gengæld om et system, der både kan håndtere konkrete todo-opgaver og al den relaterede information, som er knyttet til et projekt – på en nem og overskuelige facon, naturligvis!

Jeg har tidligere været forholdsvis aktiv Evernotebruger, og har flere gange forsøgt at bruge Evernotes indbyggede reminders, men det var simpelthen for begrænset og rodet. Der var ellers potentiale…

Så i dag bruger jeg separate noteprogrammer, todolister, bookmark-tjeneste, etc – og forsøger så at huske at tjekke dem alle, og at blive struktureret omkring hvad der ligger hvor.

Jeg drømmer også om at digitale assistenter bliver så gode til at holde øje med min aktivitet, at de kan hjælpe med med at huske de ting jeg skal – og automatisk flytte lidt rundt på opgaver og kalenderaftaler, hvis tingene skrider, eller hvis jeg har lidt tid til overs.

Anbefal en i dit netværk, du kunne tænke dig også delte sine erfaringer med todolister.

Jeg synes Preben Carlsen har gjort sig mange fine tanker om processer både i forhold til todolister, noter og så videre. Kunne være fint med konkrete tips fra ham også!

Sociale profiler og links


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.